Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:34:46 GMT

۴معدن تراورتن در جوشقان-استرک کاشان باید فوری تعطیل شود

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۷۵۰۱

۴معدن تراورتن در جوشقان-استرک کاشان باید فوری تعطیل شود

مهران زینلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص موضع استان نسبت به فعالیت هشت معدن سنگ تراورتن در روستای جوشقان- استرک از توابع شهرستان کاشان که فعالیت مخرب آنها سبب آسیب به آبخوان کارستی منطقه شده است، اظهار داشت: طی جلسه شورای معادن استان در تیرماه سال جاری مصوب و مقرر شد که اداره صنعت، معدن و تجارت اصفهان براساس ذخایر معدنی باقیمانده برای هشت معدن موجود در منطقه حداکثر ظرف مدت ۲ هفته از ابلاغ این صورتجلسه بررسی‌های لازم و کارشناسی انجام دهد و چهار معدن که براساس محدوده‌های معدنی مندرج در پروانه بهره برداری آنها ذخایری برای آنها باقی نمانده و غیر فعال هستند به منظور طی مراحل قانونی و تحویل و تحول عرصه‌های مورد بهره برداری اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اداره کل صمت به بهره‌برداران چهار معدن معتبر و مجاز دیگر در منطقه که دارای ذخیره معدنی و فعال هستند باید ابلاغ کند که براساس مصوبات جلسه ۲۳ شهریور سال گذشته در محل دادگستری شهرستان کاشان، ملزم به انجام الزامات تعیین شده در متن صورتجلسه هستند و لازم است براساس آن در یک بازه زمانی چهارساله حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۵ هر سال به میزان ۲۵ درصد از میزان استخراج سالیانه مندرج در پروانه بهره برداری خود کاهش داده و تا آن زمان به مرور تعطیل شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با اشاره به اینکه در جلسه شورای معادن مقرر شد کمیته‌ای کارشناسی با محوریت اداره صمت و دستگاه‌های متولی از جمله شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، فرمانداری شهرستان کاشان، اداره کل محیط زیست، نماینده دادستان عمومی وانقلاب کاشان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، سازمان زمین شناسی و نیز نظام مهندسی معدن ظرف مدت ۳ هفته از ابلاغ مصوبه از مجموعه معادن جوشقان استرک بازدید کنند، ابزار داشت: هنوز گزارشی از نتیجه بازدید کمیته به ما اعلام نشده در حالی که می‌بایست ضمن بازدید این کمیته از مجموعه معادن منطقه، الزامات را به بهره برداران ابلاغ می‌کردند تا ضمن امتناع از بهره برداری بیش از سطح تعیین شده از هر گونه پیشروی به سمت پایین و آبخوان اکیداً خودداری کنند.

معادن باید نسبت به ساماندهی و بازگرداندن عرصه‌ها زودتر اقدام کنند

زینلیان با تاکید بر اینکه ساماندهی و فرآیند باطل برداری و ضایعات ناشی از بهره برداری معادن از روستای جوشقان استرک طبق مصوبه شورای معادن ضروری است، تصریح کرد: معدن داران باید نسبت به تسطیح، بازسازی اراضی و بازگرداندن عرصه‌های بهره برداری شده هر چه سریع‌تر اقدام کنند.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای معادن که با حضور استاندار محترم برگزار شد، دستگاه‌های متولی باید هر چه سریع‌تر سطح عملیات برداشت و استخراج به تفکیک هر یک از ۴ معدن موجود در منطقه را با در نظر گرفتن موضوع مهم عدم آسیب به آبخوان تا سال ۱۴۰۵ تعیین کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان تاکید کرد: کنترل و نظارت بر معادن بر عهده ادارات کل صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی استان بوده و لازم است در این خصوص ضمن انجام اقدامات مدیریتی، گزارش سالانه فعالیت چهار معدن فعال به شورای معادن ارسال شود.‌

به گزارش خبرنگار مهر، هشت معدن تراورتن در اطراف روستاهای جوشقان و استرک از دهه ۸۰ تاکنون فعالیت می‌کنند. این معادن به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار شده است.
روستای جوشقان به فاصله ۲۴ کیلومتری از مرکز شهر کاشان و در مسیر کاشان به مشهد اردهال قرار گرفته. این روستا با حدود دو هزار جمعیت، دارای آب و هوایی گرم و خشک و درجه حرارت آن در تابستان بین ۲۰ تا ۳۰ و در زمستان از منفی ۵ تا ۱۸ درجه بالای صفر متغیر است. چشمه‌های ثلاثه و بارینجه از جمله چشمه‌های معروف روستای جوشقان- استرک به شمار می‌روند.

کد خبر 5570342

منبع: مهر

کلیدواژه: معادن استانداری اصفهان تعطیلی اجباری بوشهر هفته دولت ویروس کرونا اربعین حسینی کرمانشاه گرگان خطبه های نماز جمعه اربعین 1401 آمار کرونا شیوع کرونا اردبیل روز خبرنگار بیرجند دولت سیزدهم روستای جوشقان شورای معادن بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری شامگاه سه شنبه در جلسه شورای عالی معادن با اشاره به سهم معدن در تولید ناخالص داخلی اظهار کرد: سهم ما از تولید ناخالص داخلی حدود سه درصد است.

وی با اظهار اینکه اگر با روند کنونی پیش برویم حدود ۲۵ سال دیگر به سهم ۱۰ درصد نخواهیم رسید، افزود: واگذاری معادن باید واقع بینانه صورت گیرد و کشف معدن، بهره برداری و فراوری باید منطقی و دقیق صورت گیرد.

وی گفت: سهم معدن در تولید ناخالص ملی حدود شش درصد است در حالی در کشور ۱۱ هزار واحد معدنی وجود دارد که بزرگترین معادن در دست شرکت‌های دولتی است.

استاندار مازندران یادآور شد: باید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و طبق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بخش دولتی به مردم واگذار شود در حالی که ۹۰ درصد مجوزهای صادره مربوط به شرکت‌های کوچک است.

نوری گفت: ۹۰ درصد برداشت معدنی توسط شرکت‌های خصولتی صورت می‌گیرد از این رو برای حکمرانی شایسته نیازمند آن هستیم که سند مبتنی بر نقشه راه در حوزه معدنی ترسیم کنیم.

وی افزود: بسته‌های سرمایه گذاری، پیوست‌های فرهنگی و زیست محیطی در نقشه راه معادن باید مشخص شود در عین حال باید معادن دوستدار محیط زیست داشته باشیم.

وی بر لزوم مدیریت آلاینده‌های معدنی تاکید و اظهار کرد: از نظر فرهنگی باید نسبت به توانمندی سازی مردم حاشیه معادن اقدام کنیم و زنجیره ارزش معدنی را فعال کنیم.

کد خبر 6099885

دیگر خبرها

  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • بهره برداری ازهشت طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان
  • پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی (ره) تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهره‌برداری از سه مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد